Scara elicoidala cu balustrada din fier si mana curenta din lemn de stejar

Este adevarat ca nu foarte multi arhitecti folosesc in proiectele lor scari elicoidale sau in spirala. Motivele sunt diferite. De la bugetul mai redus al clientilor sau incompatibilitatea cu arhitectura si designul interior ales pana la faptul ca o balustrada pentru un asemenea proiect necesita specialisti in constructii care se gasesc din ce in ce mai greu in Romania.
 
 
Proiectul prezentat a fost realizat in Bucuresti, cartierul Bucurestii Noi, intr-o casa cu o arhitectura mediteraneana cu accente moderne. Designul interior urma sa fie unul clasic, cu elemente romantice, feminine. Scara putea fi vazuta din living room ceea ce o transforma intr-un important element vizual parte integranta din designul interior. Desi structura a fost realizata din beton, material rece, dar rezistent si durabil, s-a optat pentru placarea treptelor cu lemn de stejar, special pentru realizarea unei atmosfere mai calde in interior.
Pentru a pastra aceasta atmosfera, s-a ales o balustrada din fier cu elemente si detalii florale. Stalpul de plecare al balustrazii cat si mana curenta au fost executate din acelasi material – lemn de stejar.
 
 
 
 
Placarea cu lemn de stejar si stalpul principal din lemn sunt elemente relativ standard, insa provocarea in cazul acestui proiect a fost mana curenta. Executia acesteia s-a realizat dupa ce balustrada din fier a fost deja montata, pentru a da lemnului forma exacta si curbura fidela.
Astfel, dupa cum se poate observa si in fotografii s-au folosit fasii din lemn de stejar de 6 mm care au fost lipite intre ele pentru a recrea practic un element cu sectiune dreptunghiulara. In urma slefuirii acestuia si frezarii muchiilor, s-au chituit fisurile si micile imperfectiuni ale profilului rezultat.
 
 

Scara in spirala, elicoidala cu balustrada curba si mana curenta din lemn

 
 
Etapele urmatoare au fost baituirea si lacuirea mainii curente, urmand montajul acesteia pe balustrada din fier.
Doar partea de executie si montaj a mainii curente si a stalpului de pornire adurat aproximativ doua saptamani. Rezultatul final si faptul ca am reusit sa aducem in casa unei noi familii un fragment din pasiunea noastra pentru lemn ne facem sa fim mandri de meseria noastra si sa privim cu incredere realizarea unor proiecte viitoare poate mai spectaculoase si mai provocatoare.
 
 
 
 
 

 
URMARESTE-NE
Facebookinstagrammailby feather
DISTRIBUIE
Facebookmailby feather