Ferestre din lemn stratificat
Se spune ca o casa in care nu intra lumina, este o casa unde va intra boala. Insa lumina nu trebuie lasata sa intre oricum. Ferestrele sunt calea de trecere a luminii in casele noastre si totodata ele aduc in sufletele noastre caldura sau raceala ambientului termic exterior casei in care locuim. Epoca moderna a facut ca structura ferestrelor sa se transforme astfel incat lumina din exterior sa nu vina insotita de raceala vremii de afara sau caldura excesiva din unele zile de vara.
Noile transformari au introdus pe piata si o serie de materiale neprietenoase cu mediul, folosite la inramarea caii de acces a luminii, precum PVC-ul sau aluminiul. In tarile dezvoltate din punct de vedere economic, dar si cultural, au ajuns la concluzia ca astfel de materiale nu imbunatatesc cu mult calitatile de bariera termica a ferestrelor insa sunt deosebit de nocive mediului inconjurator. Solutia lor a fost sa rezina la materialul traditional din care au fost facute ferestrele inca din cele mai vechi timpuri – lemnul.
S-au dezvoltat o serie de tratamente de structura si finisaj pentru lemn care sa nu afecteze mediul, dar sa imbunatateasca calitatile functionale, termice si estetice ale tamplariei din lemn. Astfel lemnul, pe care de altfel si lemndesign il foloseste, este acum stratificat si tratat pentru o rezistenta mai mare in timp, iar pentru un finisaj superior, se folosesc baituri si lacuri ecologice pe baza de apa.
URMARESTE-NEby
DISTRIBUIE
by