7 modele clasice de usi interioare din lemn, care va vor transforma casa

In marea majoritate a caselor din Romania, au patruns usi importate din diferite parti ale lumii, cele mai multe, probabil, din China.

Hotararea de a va prezenta niste modele de usi cu design clasic a venit tocmai pentru a incerca sa repopularizez usile din lemn masiv sau lamelar. Toate modelele prezentate au fost executate si montate in tara, iar frumusetea lor consta mai ales in faptul ca majoritatea detaliilor de design nu pot fi imitate folosind alte materiale decat lemnul sau in cel mai bun caz MDF furniruit sau vopsit.

1. Usi clasice cu o doua tablii dreptunghiulare

Cel mai simplu si mai raspandit model de usa cu design clasic este cel cu doua tablii inegale. Fie din lemn fie din sticla, tabliile pot avea forma dreptunghiulara sau forma curba in functie de preferintele personale si de designul interior al casei.

Usa interior Clasic22. Usi clasice cu doua tablii curbe

Un rol important in designul unei usi il au blanelele (sipca ce acopera golul dintre tocul usii si perete). Modelul acesteia poate accentua eleganta usii sau o poate trimite chiar intr-o directie moderna.

Usa interior Clasic2 CurbCurburile tabliilor accentueaza si ele designul elegant unei usi din lemn. Personal, sunt adeptul baiturii lemnului urmata de lacuirea sa cu lacuri mate pentru a nu se pierde frumusetea fibrei lemnoase. Sunt situatii insa in care vopsirea lemnului cu o culoare asortata cu elementele apropiate si in concordanta cu designul interior poate crea exact atmosfera pe care v-o doriti.

Usa Clasic2 Curb3. Usi interioare albe cu doua tablii dreptunghiulare

In tot mai multe case din Romania patrund usile de culoare alba. Acest tip de usa este inspirata din designul american, care, dupa parerea mea, vine dintr-o puternica influenta a industriei cinematografice.

 

Usa interior Clasic2 Alb

Usa interior Clasic2 Alb Dubla

 

4. Usi interioare clasice cu trei tablii

Diferentele de pret intre modelele de usi sunt date de mai multi factori, unul dintre ele fiind numarul tabliilor. Cu cat numarul tabliilor este mai mare, cu atat pretul va creste datorita manoperei suplimentare necesara la executia acestora.

Usa interior Clasic3

Modelul blanelelor este si el unul dintre factorii importanti in stabilirea pretului unui tip de usa.

Usa interior Clasic3 Alb5. Usi clasice cu trei tablii curbe

Desi blanelele au un design modern, detaliile de executie ale tabliilor si sticla de tip vitraliu duc modelul de usa de mai jos intr-o directie clasica.

Usa interior Clasic3 Curb Usa interior Clasic3 Curb Kid6. Usi interioare clasice cu trei tablii si detalii aurii

Detaliile de design ale acestui model, sunt scoase in evidenta de folositea unei vopsele diferite de fondul general al usii. Efectul urmarit in folosirea auriului a fost de accentua nota de lux a spatiului in care a fost folosit.

Usa interior Clasic3 Elegant Auriu Usa interior Clasic3 Elegant Detaliu7. Usi interioare glisante cu sticla de tip vitraliu

Usile interioare glisante au de obicei rol de partitionare a diferitelor zone functionale in cadrul spatiilor de mari dimensiuni. Sunt utilizate la separarea bucatariiei de living sau dining, ori separarea zonei de dining de zona de relaxare in cadrul unui living sau chiar separarea unui spatiu destinat studiului de restul living-ului.

Usa interior Glisant Clasic1Toate modelele de usi interioare prezentate aici pot fi livrate si montate oriunde in tara. Pentru orice detalii sau informatii sau chiar sfaturi privind alegerea usilor puteti sa ma contactati cu incredere.

Al dumneavoastra,

Bogdan Petru

PS: Voua care va place cel mai mult?

DISTRIBUIE
Facebookmailby feather
URMARESTE-NE
Facebookinstagrammailby feather

Lasă un răspuns